Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό, Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ



Πανό της Εργασιακής Επιτροπής ΔΟΛ που αναρτήθηκε στην ΕΡΤ, 13/6/2013

Εργολαβίες ….αλλά & παραινέσεις [11/6/2013]

Εργολαβίες ….αλλά & παραινέσεις

να αγνοούνται από τους συναδέλφους τα
μηνύματα της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΔΟΛ-από μερικούς νόμιμους «εκπροσώπους» εργαζομένων.
  • Όλοι οι «άλλοι» δηλαδή οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που επιδεικτικά αγνοούνται στην επιστολή τι είναι;
  • Οι δεκάδες συνάδελφοι /σες εργαζόμενοι αλλά και απολυμένοι, που πλαισιώνουν 10 χρόνια τώρα την ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΟΛ είναι και αυτοί παράνομοι; 
Φωτογραφίες από την δράση της Εργασιακής Επιτροπής εδώ.
Συνάδελφοι /σες,
Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά.
Οι απαντήσεις δίνουν και το μέτρο της αυτογνωσίας μας, σε προθέσεις και κίνητρα, από τις συγκεκριμένες διαμεσολαβήσεις τη χρονική συγκυρία ραγδαίων εξελίξεων στο κλάδο μας.Mε μετωπικές συγκρούσεις εκδοτικών συγκροτημάτων, ανηλεή πόλεμο συμφερόντων εγχώριων και ξένων οικονομικών κέντρων, σ’ ένα παιχνίδι αναδιάταξης ισορροπιών και διεκδίκησης «ζωτικού χώρου»… κυριαρχίας  μονοπωλιακής ενημέρωσης.
Μέσα από διαπλοκή και αμαρτωλές σχέσεις στο τρίγωνο: χρεωκοπημένων τραπεζιτών, καταρρέοντος πολιτικού συστήματος και υπερχρεωμένων ΜΜΕ, το «success story της ανάπτυξης» απαιτεί  μία καθημαγμένη κοινωνία που μετρά σήμερα πάνω από 1.600.000 ανέργους και κοντά 2.800.000 νεόπτωχους.
Στις καθ’ημας αναγνώσεις,  όπου στρατηγικά προετοιμάζεται το νέο πογκρόμ κατά των εργαζομένων στο ΔΟΛ: μετά τις μειώσεις αποδοχών, τις μαζικές απολύσεις και τις ανηλεείς διώξεις στοχευμένων  συνδικαλιστών, με τελευταία της  αναπλ. εκπροσώπου των εργαζομένων Γ. Σακελλαρίου.

Στη defacto από την εργοδοσία του ΔΟΛ καταστρατήγηση της αμοιβής για την υπερεργασία, υπερωρία, αποζημίωση κυριακάτικης εργασίας και μέσα σε γενικότερο κλίμα αυταρχισμού και εντατικοποίησης, έρχεται να προστεθεί ως μέσο πίεσης των εργαζομένων και οι καθυστερήσεις καταβολής των μηνιαίων μισθών τους, ώστε να εμπεδωθεί οριστικά πλέον ότι :από εδώ και στο εξής οι συνθήκες και οι όροι εργασίας για τους εναπομείναντες εργαζόμενους,  θα προσομοιάζουν με αυτούς των «στρατοπέδων συγκέντρωσης». 
Οι «κεφαλοκυνηγοί» manager στο ΔΟΛ σ’ αυτή τη βάση επιχειρηματικής «ανάπτυξής» διαπραγματεύονται : δάνεια, χορηγίες, επεξεργάζονται επιχειρηματικές εκδοτικές συγχωνεύσεις κ.λ.π.
Μέσα σε αυτό το κλίμα τρόμου και εργασιακής εξαθλίωσης μερικοί νεοεκλεγέντες «εκπρόσωποι» εργαζομένων  στο ΔΟΛ ανακαλύπτουν ότι: το μείζον πρόβλημα στο ΔΟΛ είναι η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, που όπως αναφέρεται στην επιστολή τους :
«….βλάπτει το κύρος και την εικόνα των συνδικαλιστικών Ενώσεων, σπέρνει συγχύσεις, δημιουργεί αρνητικό κλίμα, λειτουργεί υπονομευτικά για την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων στην εταιρεία…»
Θεματοφύλακες της «εικόνας» καθεστωτικών θώκων σήψης, παρακμής και πελατειακών σχέσεων.
Αξιοθρήνητη και χαρακτηριστικά ενδεικτική, η επιδειχθείσα «δουλοφροσύνη» του νεόκοπου «συνδικαλιστή» της  ΕΠΗΕΑ, και συγγραφέα-κατ’εντολη –πονήματος, που ως αδαής, άφησε την ηλεκτρονική του ταυτότητα σε βδελύγματα!
Όπως και ο πανικόβλητος και μονίμως  φοβισμένος νεοεκλεγείς εκπρόσωπος  των διοικητικών, που έκανε το ντεμπούτο της συνδικαλιστικής του παρουσίας, λειτουργώντας ως «κούριερ» αποστέλλοντας αδιακρίτως  όλα τα email που προφανώς του προμήθευσε η διοίκηση του ΔΟΛ, προς διευκόλυνση του έργου της «ενημέρωσης»… των συναδέλφων  μας.
Εκ παραδρομής προφανώς και λόγω κεκτημένης ταχύτητας ,από το επείγον  του θέματος  από το συγκεκριμένο «εκπρόσωπο» κούριερ, απέστειλε το λιβελογράφημα στον  Ι.Μάνο, στο Πρόεδρο& Δ/συμβουλο της εταιρίας, στη Διεύθυνση ασφαλείας του ΔΟΛ, στη Νομική Υπηρεσία, στη Διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού κ.λ.π ….ακόμα και στο email του αείμνηστου Χρ. Λαμπράκη …με την προσφώνηση «συνάδελφοι»!!!
Ούτε ένα λάθος, δεν μπορούνε να κάνουνε σωστά, στους επιλεγμένους αποδέκτες των μηνυμάτων τους.
Τα αφεντικά τους & τους υποτακτικούς τους….
Ακόμη και η απλή καταγγελία στο ΣΕΠΕ για τις καταστρατηγήσεις της εργατικής νομοθεσίας από το ΔΟΛ, έγινε από την ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και τόσα άλλα’
Το διακύβευμα  όμως είναι και παραμένει διαχρονικά επίκαιρο:
ΥΠΟΤΑΓΗ & ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
  ή
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
10 χρόνια τώρα η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΟΛ έχει τοποθετηθεί σ’ αυτό και έχει αναγνωρισθεί απ’ όλο τον κλάδο για τους αγώνες , και τις θυσίες ανθρώπινου δυναμικού της.
Οι συνδικαλιστικές καρικατούρες και οι σκιές, δεν μπορούν να γίνουν, ούτε κατ’ επίφαση κριτές του αγώνα των εργαζομένων στο ΔΟΛ.
Συνάδελφοι/σες ψηλά το κεφάλι.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται με όλα τα μέσα.
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΟΛ

Τάσος Αναστασιάδης(πρώην εκπρ. συντακτών ΒΗΜΑ –ΕΣΗΕΑ)
Γιάννα Σακελλαρίου (απολυθείσα αναπλ. εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΠΗΕΑ)
Παναγιώτης Δρίβας (εκπρόσωπος συντακτών ΒΗΜΑ FM)
Γιάννης Μπελίκας (μέλος Δ.Σ ΕΤΗΠΤΑ)
Σταμάτης Πρωτολάτης (μέλος Δ.Σ ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ)
Παναγιώτης Σκουτέρης (μέλος Δ.Σ ΕΠΗΕΑ)
Μαριλένα Δουκάκη (μέλος Δ.Σ ΠΟΕΠΤΥΜ)
Χρήστος Μαίδης (Πρόεδρος ΕΠΠΗΤ)
Παναγιώτης Βένέτας (μέλος του Σωματείου Βάσης ΣΒΕΟΔ)

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Συνδικαλιστές, μάλαμα... [7/6/2013]



Αφίσα απο συναυλία αλληλεγγύης στο ΔΟΛ

Συνδικαλιστές, μάλαμα...
Τα συμπεράσματα... δικά σας!

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που εστάλη με email σε εργαζόμενους και νομική υπηρεσία της ΔΟΛ Α.Ε. από μερικούς “νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΔΟΛ”:



"Κατεβάστε" την "ανακοίνωση" σε μορφή .pdf





Αθήνα, 6/6/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με αφορμή κατά καιρούς ανώνυμα δημοσιεύματα τα οποία αναρτώνται σε ορισμένους ιστότοπους του χώρου των ΜΜΕ και υπογράφονται από την δήθεν «Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ», επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Η εργασιακή επιτροπή σε μία επιχείρηση μπορεί να λειτουργεί ως συντονιστικό όργανο για να διευκολύνει τους θεσμικούς, νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στις ενώσεις τους, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

2. Οι νέοι και νομίμως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΔΟΛ στις τρεις ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ) δεν έχουν - μέχρι σήμερα - συνέλθει από κοινού, προκειμένου να συγκροτήσουν εργασιακή επιτροπή καθώς επίκεινται οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ, στις 18-19/06/2013 . Ως εκ τούτου, όσοι την χρησιμοποιούν - καλύπτοντας την ανωνυμία στις θέσεις και τις απόψεις τους - διαπράττουν καπηλεία .

3. Η χρήση του όρου «Εργασιακή Επιτροπή» ως υπογραφή – προκάλυμμα , βλάπτει το κύρος και την εικόνα των συνδικαλιστικών ενώσεων, σπέρνει συγχύσεις , δημιουργεί αρνητικό κλίμα , λειτουργεί υπονομευτικά για την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων στην εταιρεία .

4. Καταδικάζουμε με κατηγορηματικό τρόπο τη σπέκουλα θεσμών, που μπορούν να είναι ενισχυτικοί στην συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

5. Καλούμε τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, αλλά και του κλάδου γενικότερα , να αγνοούν παντελώς παρόμοια δημοσιεύματα και να απευθύνονται στους νόμιμους εκπροσώπους και τις ενώσεις τους για την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωσή τους.


ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΟΛ

Μαρία Αντωνιάδου, Γενική Γραμματέας ΕΣΗΕΑ
Ζώτος Πέτρος, Αναπληρωτής Γραμματέας ΕΠΗΕΑ
Ελενα Φυντανίδου, Εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων της Εφημερίδας «Το
Βήμα» στην ΕΣΗΕΑ
Κώστας Ντελέζος, Εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων της Εφημερίδας «ΤΑ
ΝΕΑ» στην ΕΣΗΕΑ
Γιάννης Τζανετής, Εκπρόσωπος των Διοικητικών υπαλλήλων του ΔΟΛ στην
ΕΠΗΕΑ
Νινέττα Φαφούτη, Εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων των Περιοδικών του
ΔΟΛ στην ΕΣΠΗΤ