Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Συνδικαλιστές, μάλαμα... [7/6/2013]



Αφίσα απο συναυλία αλληλεγγύης στο ΔΟΛ

Συνδικαλιστές, μάλαμα...
Τα συμπεράσματα... δικά σας!

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που εστάλη με email σε εργαζόμενους και νομική υπηρεσία της ΔΟΛ Α.Ε. από μερικούς “νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΔΟΛ”:



"Κατεβάστε" την "ανακοίνωση" σε μορφή .pdf





Αθήνα, 6/6/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με αφορμή κατά καιρούς ανώνυμα δημοσιεύματα τα οποία αναρτώνται σε ορισμένους ιστότοπους του χώρου των ΜΜΕ και υπογράφονται από την δήθεν «Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ», επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Η εργασιακή επιτροπή σε μία επιχείρηση μπορεί να λειτουργεί ως συντονιστικό όργανο για να διευκολύνει τους θεσμικούς, νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στις ενώσεις τους, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

2. Οι νέοι και νομίμως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΔΟΛ στις τρεις ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ) δεν έχουν - μέχρι σήμερα - συνέλθει από κοινού, προκειμένου να συγκροτήσουν εργασιακή επιτροπή καθώς επίκεινται οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ, στις 18-19/06/2013 . Ως εκ τούτου, όσοι την χρησιμοποιούν - καλύπτοντας την ανωνυμία στις θέσεις και τις απόψεις τους - διαπράττουν καπηλεία .

3. Η χρήση του όρου «Εργασιακή Επιτροπή» ως υπογραφή – προκάλυμμα , βλάπτει το κύρος και την εικόνα των συνδικαλιστικών ενώσεων, σπέρνει συγχύσεις , δημιουργεί αρνητικό κλίμα , λειτουργεί υπονομευτικά για την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων στην εταιρεία .

4. Καταδικάζουμε με κατηγορηματικό τρόπο τη σπέκουλα θεσμών, που μπορούν να είναι ενισχυτικοί στην συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

5. Καλούμε τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, αλλά και του κλάδου γενικότερα , να αγνοούν παντελώς παρόμοια δημοσιεύματα και να απευθύνονται στους νόμιμους εκπροσώπους και τις ενώσεις τους για την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωσή τους.


ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΟΛ

Μαρία Αντωνιάδου, Γενική Γραμματέας ΕΣΗΕΑ
Ζώτος Πέτρος, Αναπληρωτής Γραμματέας ΕΠΗΕΑ
Ελενα Φυντανίδου, Εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων της Εφημερίδας «Το
Βήμα» στην ΕΣΗΕΑ
Κώστας Ντελέζος, Εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων της Εφημερίδας «ΤΑ
ΝΕΑ» στην ΕΣΗΕΑ
Γιάννης Τζανετής, Εκπρόσωπος των Διοικητικών υπαλλήλων του ΔΟΛ στην
ΕΠΗΕΑ
Νινέττα Φαφούτη, Εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων των Περιοδικών του
ΔΟΛ στην ΕΣΠΗΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου