Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Βήμα: Δημοσιογραφική ξεφτίλα;

Επιστολή του Τάσου Αναστασιάδη προς την Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ σε σχέση με άρνηση δημοσίευσης σχολίου στο στο site του Βήματος:

Αγαπητοί συνάδελφοι και σύντροφοι της Εργασιακής Επιτροπής
Σας ενημερώνω ότι στην ανάρτηση στο site του Βήματος με τίτλο “Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΔΟΛ καταγγέλλουν επιτροπή-φάντασμα”, της 13/6/2014 17:04, (http://www.tovima.gr/media/article/?aid=605656) μπήκα χτες και έκανα το παρακάτω σχόλιο. Καταλαβαίνω ότι με τη διαφάνεια που χαρακτηρίζει αυτό το site, το σχόλιό μου δεν δημοσιεύτηκε (προτιμούν φαίνεται τις διάφορες χρυσαυγίτικες και τις άλλες σεξιστικές αθλιότητες).
Επισημαίνω απλώς ότι το σχόλιο ήταν με όλες της απαιτούμενες προδιαγραφές (μικρότερο των 700 χαρακτήρων, επώνυμο, με το email μου, κλπ.).
Να προσθέσω επίσης ότι η ίδια “είδηση”, για να εμπεδωθεί καλύτερα, αναρτήθηκε στο site του Βήματος άλλη μια φορά (ένα 10-λεπτο αργότερα), στις 13/06/2014 17:11, με λίγο διαφορετικό τίτλο (“Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ καταγγέλλουν επιτροπή «φάντασμα»”), το οποίο μπορεί να βρεθεί στη διεύθυνση: http://www.tovima.gr/vimafm/article/?aid=605659.
Και να επισημάνω, τέλος, ότι η ανάρτηση αυτή του Βήματος είχε υπογραφή στο email που έστειλε ο ΔΟΛ στους εργαζομένους του, η οποία ήταν η εξής: “Γραμματεία ΒΗΜΑ FM”, αλλά που σβήστηκε στη διαδικτυακή ανάρτηση (αν και κρατήθηκε στην ανάρτηση που έκανε το “Ενημέρωση 24”: http://www.enimerosi24.gr/106961/διευκρινίσεις-για-την-εργασιακή-επιτ/ -δεν τους ειδοποίησαν φαίνεται να μην ξεφτιλίσουν τελείως τους υπογράφοντες εκπροσώπους)!
Όλα αυτά τα αναφέρω, γιατί -όπως καταλαβαίνετε- η ουσία του σχολίου δεν έχει σχέση -τουλάχιστον άμεσα- με την εργασιακή βαρβαρότητα και τις συγκρούσεις εργαζομένων-κεφαλαίου, αλλά με τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Και πρόκειται για έναν εκφυλισμό που όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και επιδεινώνεται. Και όπως καταλαβαίνει κανείς έχει άμεση σχέση και με τα σωματεία μας, καθώς η καταγγελία από τον εκπρόσωπο των συντακτών στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ κατά της τότε διεύθυνσης του Βήματος (Π.Καψής) [και που μπορεί να βρεθεί στο σάιτ του εκπροσώπου (http://tatovima.blogspot.gr/2010/10/11102010.html)] ποτέ δεν εξετάστηκε από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ!!!
Στη συνέχεια, έτσι, ο τότε διευθυντής μας διέπρεψε στην πολιτική κατάργησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης -με την έμμεση άδεια και του σωματείου μας, δυστυχώς. Αυτό υπονοώ και για τον Αντώνη Καρακούση στο σχολιάκι που προφανώς δεν του αρέσει (και για αυτό και δεν δημοσιεύτηκε)!
Ευχαριστώ
Τάσος Αναστασιάδης
μέλος της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ και τέως εκπρόσωπος των συντακτών του Βήματος
16/6/2014


Σχόλιο που υποβλήθηκε στις 15/6/2014, στις 7.00 μ.μ. κάτω από την ανάρτηση του Βήματος http://www.tovima.gr/vimafm/article/?aid=605659 της 13/6/2014 17:04
[Τίτλος, σώμα σχολίου, υπογραφή]:



Δημοσιογραφική ξεφτίλα

Τί είναι αυτή η ανάρτηση, κ. Διευθυντά -πέρα από το κουρέλιασμα κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας;
Τί λέτε ακριβώς στον αναγνώστη; Τον ενημερώνετε για κάτι; Έχετε κάνει ρεπορτάζ ή διασταύρωση; Προφανώς όχι, γιατί -π.χ.- το ποιοί είναι στην Εργασιακή Επιτροπή δεν είναι δύσκολο να το μάθετε -το ξέρετε ήδη, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ. Μόνο ο αναγνώστης παραμένει ανενημέρωτος...
Οι παραβάσεις της δεοντολογίας μας είναι ακριβώς οι ίδιες που έγιναν και με μια ανάρτηση του 2010 που είχε καταγγελθεί από τον τότε εκπρόσωπο του Βήματος (http://etovima.blogspot.gr/2010/10/11102010.html) και που συνεχίζει να είναι αναρτημένη!
Τί έγινε λοιπόν, Αντώνη; Ζήλεψες την πορεία του προκατόχου σου;

Τάσος Αναστασιάδης, τέως εκπρόσωπος των συντακτών του Βήματος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου